راندمان
راندمان
مطابق تعریف عمومی “راندمان” هر سیستم (یا همان بازدهی)، در اینجا نیز نسبت خروجی یک فرآیند به ورودی آن مد نظر قرار دارد. در شرکت هایی که چند گروه محصول همگون ولی مجزا را تولید می کنند، محاسبه این شاخص مقداری دقت نظر می طلبد
بازدهی =(مشخص زمانی دوره یک در محصول گروه یک شده محقق تولید میزان)/( زمانی دوره همان در تولید توان کل)×100
مقدار تولید با خروجی فرآیند، به راحتی از آمار تولید به دست می آید. توان تولید نیز همان ورودی سیستم می باشد که مفهوم آن توانایی و برآیند ورودی های فرآیند است که شامل نیروی انسانی، تجهیزات، مواد اولیه، دستگاهها و … می باشد. این توان تولید یا ظرفیت بالقوه خط تولید با استفاده از روش های زمانسنجی و ظرفیت سنجی به دست می آید. به علاوه، در بررسی های ما اطلاعات فنی مربوط به . تجهیزات خط تولید که سازنده تجهیز، آنها را در مدارک درج کرده بود، مد نظر قرار گرفت. بدیهی است هر چقدر مقدار محاسبه شده راندمان به عدد ۱۰۰ نزدیک تر باشد نشانگر آن است که شما از امکانات تولیاء شامل ابزار آلات اندازه گیری، تجهیزات و دستگاه ها، نیروی انسانی، ابزار آلات تولیدی، مواد اولیه و … بهتر استفاده کرده اید. و از سرمایه گذاری اولیه و هزینه های جاری بهره بهتری برده اید.
دوباره کاری (بازکاری)
همین که بخشی از فعالیت های انجام شده برای تولید محصول سالم در بار نخسته، تلف شده و محصولی معیوب ایجاد شده است به بهره وری عملیات شرکت آسیب وارد می کند. موارد باز کاری را در فرآیندهای ساخت و تولید مشخص کنید. این موارد شامل فعالیت های تعمیر، اصلاح و انجام دوباره فرآیندهای ساخت روی محصولات معیوب می باشند.
کاری دوباره نرخ =(کاری دوباره انجام تحت محصولات متراژ)/(شیفت تولیدی متراژ کل )×100
مقدار این شاخص برخلاف شاخص راندمان، هر چه کمتر باشد، بهتر خواهد بود و نشانه خوبی از اجرای صحیح و کیفی فعالیت های تولیدی در بار اول می باشد. کاهش هر میزان از دوباره کاری به معنای افزایش همان میزان در راندمان تولید است. یعنی شما به جای انجام دوباره مراحل تولیدی برای میزانی از محصول معیوب، همان وقت منابع و امکانات را برای صرف تولید محصولات سالم دیگر می کنید.